Dit is vooral voor alle mensen van ongeveer mijn generatie. Nooit heb ik geweten wat het geheim is achter een goed prakje
rode kool met appeltjes. Waarom de generatie voor mij daar nooit iets over heeft gezegd is mij niet duidelijk maar nu weet ik het: een flinke schep bruine suiker, maar dan ook een flinke. Héérlijk. Ik vond het recept in een Engels kookboek over de Nederlandse keuken, speciaal om buitenlanders te laten weten hoe wij onze traditionele potjes maken, haha. Tien jaar lang niet naar omgekeken, rode kool, omdat ik het een keer in het begin van mijn studententijd zo ontzettend had laten mislukken dat ik nooit meer de moed had om er weer eens aan te beginnen. Bruine suiker, dat is het geheim.
Een scheutje port is ook erg lekker!
BeantwoordenVerwijderentuttebellen!
BeantwoordenVerwijderenPff, Gordon Ramsay noem je toch ook geen tuttebel? Foody's zijn wij!
BeantwoordenVerwijderenmooie foto trouwens. ik dacht eerst - kunst? ik ben dus geen rodekoolsnijder. j.
BeantwoordenVerwijderen